27 Χρόνια δίπλα στον Κύπριο ΚτηνοτρόφοΗ M. D. Cyprus Soya Ltd ιδρύθηκε το 1992 και αποτελεί συνεταιρισμό του ομίλου εταιρειών Stavros Makris Trading Ltd και της Soya Hellas S.A.

Η εταιρεία εισάγει και εμπορεύεται πρώτες ύλες ζωοτροφών όπως αλεύρι σόγιας, κριθάρι, σιτάρι, καλαμπόκι καθώς και ηλιανθόπιτα, ζαχαρόπιτα και Άλφαλφα. Εισάγει επίσης και άλλα συναφή προϊόντα όπως Λυσίνη και Soycomil.

Με την ένταξη της Κύπρου στη ΕΕ τον Μάιο του 2004 η εταιρεία γνώρισε μεγάλη επέκταση στην εμπορική της δραστηριότητα η οποία μέχρι τότε αποτελείτο από την εμπορία σογιάλευρου και άλλων πρωτεϊνούχων προϊόντων, αφού κατάφερε να μεγαλώσει την γκάμα των προϊόντων της, προσθέτοντας προϊόντα που μέχρι τότε προστατεύονταν από μονοπωλιακό καθεστώς. Οι εισαγωγές της εταιρείας σήμερα ξεπερνούν τους 100.000 μετρικούς τόνους ετησίως αξίας πέραν των 20 εκατ. ευρώ. Τα περισσότερα προϊόντα μεταφέρονται με φορτηγά πλοία μεταφοράς φορτίου χύδην ενώ η μεταφορά των συσκευασμένων προϊόντων γίνεται με εμπορευματοκιβώτια.

Η εταιρεία εργοδοτεί εννέα άτομα και είναι πιστοποιημένη με το πρότυπο ασφάλειας τροφίμων ISO 22000.
 
 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Να συνεχίσουμε να είμαστε ο πιο αξιόπιστος συνεργάτης της βιομηχανίας ζωοτροφών στην Κύπρο, παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα ποιοτικών προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές, με αξιόπιστο και βιώσιμο τρόπο, έχοντας καλή συνεργασία με κορυφαίους προμηθευτές παγκοσμίως.

Η ΑΓΟΡΑ

Η ευρεία γκάμα προϊόντων και η υψηλού επιπέδου αξιοπιστία της M.D. Cyprus Soya Ltd της δίνει την δυνατότητα να προμηθεύει:
α. Τις βιομηχανίες παραγωγής ζωοτροφών
β. Μεγάλες κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές επιχειρήσεις
γ. Άλλους μικρότερους διανομείς

ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Η M.D Cyprus Soya Ltd διατηρεί αποθηκευτικούς χώρους σε τρεις περιοχές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Ο πρώτος αποθηκευτικός χώρος βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή Αραδίππου και είναι χωρητικότητας 4.500 μετρικών τόνων. Ο δεύτερος αποθηκευτικός χώρος βρίσκεται εντός του λιμανιού Λάρνακας και έχει χωρητικότητα 2.500 μετρικών τόνων. Ο τρίτος αποθηκευτικός χώρος βρίσκεται έξω από το λιμάνι του Βασιλικού και έχει χωρητικότητας 6.000 μετρικών τόνων.

Ελληνικα